Merta lähemmäs kalaan
-seminaari 21.10.2013

Maailman parasta ruokaa ja palvelua oman maakunnan aineksilla

Claus Meyer on toinen ravintola Noman perustajista. Noma on valittu kolmesti peräkkäin maailman parhaaksi ravintolaksi. Claus Meyer on haastanut yli 20 vuoden ajan maatalouden, ruoantuotannon ja ruoan valmistuksen perinteistä ajattelumallia. Hän on inspiroinut kokonaista sukupolvea löytämään uudelleen paikalliset pohjoismaiset raaka-aineet keittokirjojen, TV-ohjelmien, luentojen ja julkisten ruokadebattien avulla. Claus Meyer paljastaa kuinka hän jatkuvasti etsii alueita ja haasteita, joissa hän näkee mahdollisuuden lumivyöryn tavoin tapahtuvaan muutosliikkeeseen.

Merta lähemmäs kalaan -seminaari
 

Claus Meyer tunnetaan “pohjoismainen keittiö” –liikkeen isänä. Hän myös omistaa Noma –ravintolan yhdessä Rene Redzepin kanssa.

Yhteensä Meyer työllistää yli 600 työntekijää ja hänen yrityksensä koostuu yli 15 erilaisesta ruoka-alan yrityksestä. Yritysten vuotuinen liikevaihto on 70 miljoonaa euroa. Meyer on vastikään perustanut säätiön, joka opettaa vankeja kokkaamaan ja joka pyrkii luomaan ruokaliikkeen – jälleen kerran. Tällä kertaa Etelä-Amerikan köyhimmässä maassa – lahjoituksena.

Tämän päivän asiakas odottaa tapahtumilta ja ruualta elämyksiä, paikallista omaleimaisuutta sekä ympäristön ja yhteiskunnan kannalta kestävää toteutusta. Merta lähemmäs kalaan -seminaari auttaa yrityksiä ymmärtämään, kuinka tuoreet ja laadukkaat ruoka- ja matkailuelämykset rakentuvat ja kuinka kestävä kehitys voi olla kilpailuvaltti.

Tilaisuus tuo Kööpenhaminasta Kuopioon kuuluisan gastronomisen yrittäjän ja TV-kokin Claus Meyerin, joka on The New Nordic Food -ohjelman liikkeelle paneva voima. Paikallinen ruoka, luonnonvarojen kestävä käyttö sekä sosiaalinen oikeudenmukaisuus ovat Meyerille tärkeitä asioita.

Muut puheenvuorot valottavat, kuinka kestävän kehityksen trendit vaikuttavat käytännössä matkailu- ja ravintola-alalla. Lopuksi pohditaan, mikä tekee Pohjois-Savosta tai yrityksestä sellaisen, että se vetää ihmisiä puoleensa kauempaakin.

Päivän aikana saadaan myös videomaistiaisia New Nordic Cuisine -mestarikurssista, jonka Meyer vetää pohjoissavolaisille keittiömestareille ravintola OS:in tiloissa.

Seminaarin toteuttavat yhteistyössä Savon koulutuskuntayhtymän Tuore-hanke sekä Savonia ammattikorkeakoulun GreenSavo-hanke. Hankkeiden ESR-rahoituksesta vastaavat Pohjois-Savon ELY-keskus ja Pohjois-Savon liitto.

Lisätietoja:

Irma Ikäheimo
Hankepäällikkö
Tuoreita ruokaelämyksiä kokouksiin ja tapahtumiin – Tuore-hanke
Puh. 044 785 4844
irma.ikaheimo@sakky.fi
 

Claus Meyer

gastronominen yrittäjä, ravintola Noma, Kööpenhamina

Merja Strengell

diplomi-insinööri

Ella Näsi

toiminnanjohtaja, Tampere Convention Bureau

Liisa Ruuskanen

tanssiva kokki, Ruokateatteri Entrée

Pekka Kärkkäinen

maaseutu ja energia -yksikön päällikkö, Pohjois-Savon ELY-keskus

Esa Karvinen

Savon koulutuskuntayhtymän johtaja

Atso Almila

Kapellimestari

Ilmoittautuminen on päättynyt!

Jos et ole saanut vahvistusta ilmoittautumisestasi sähköpostiisi, ota yhteys: reetta.toivanen@sakky.fi

Pohjoismaiden kuudenneksi kovin ajattelija Claus Meyer


Lue lisää tästä!
 

Merta lähemmäs kalaan-seminaari

Aika: ma 21.10.2013 klo 9.00–16.20
Paikka: Elokuvateatteri Scala FinnKino ja Ravintola OS,
Viihdekeskus IsoCee, Ajurinkatu 16, Kuopio
Hinta: 100 € (sis. alv. 24 %) kahvi kuuluu hintaan, lounas omakustanteinen 12 €

Ohjelma

Seminaarin puheenjohtajana toimii Savon koulutuskuntayhtymän johtaja Esa Karvinen.

9.00 - 9.30

Ilmoittautuminen

9.30 - 9.45

Savon koulutuskuntayhtymä juhlii
kestävän kehityksen hengessä

Esa Karvinen, Savon koulutuskuntayhtymän johtaja

9.45 - 10.45

New Nordic Cuisine
Claus Meyer, gastronominen yrittäjä , ravintola Noma, Kööpenhamina
LATAA ESITYS

10.45-11.30

Kestävän kehityksen bisnestrendit matkailu- ja ravintola-alalla
Merja Strengell, diplomi-insinööri
LATAA ESITYS

11.30-12.30

Lounas, ravintola OS

12.30-13.30

Suomi kestävän kokousmatkailun edelläkävijäksi
Ella Näsi, toiminnanjohtaja, Tampere Convention Bureau
LATAA ESITYS

13.30-14.15

Pohjois-Savo 2020: Valtakunnallisesti ja kansainvälisesti tunnettu ruokamaakunta
Pekka Kärkkäinen, maaseutu ja energia -yksikön päällikkö, Pohjois-Savon ELY-keskus
KATSO ESITYS

14.15-14.45

Päiväkahvit, Ravintola OS ja Salacavala

14.45-15.10

Videomaistiaisia Meyerin työpajasta, juontajana tanssiva kokki Liisa Ruuskanen

15.10-16.00

Luovasti ja läheltä
Atso Almila, kapellimestari

16.00-16.30

Tilaa keskustelulle ja kommenteille, Esa Karvinen

16.30

Tilaisuus päättyy