Claus Meyer on toinen ravintola Noman perustajista. Noma on valittu kolmesti peräkkäin maailman parhaaksi ravintolaksi. Claus Meyer on haastanut yli 20 vuoden ajan maatalouden, ruoantuotannon ja ruoan valmistuksen perinteistä ajattelumallia. Hän on inspiroinut kokonaista sukupolvea löytämään uudelleen paikalliset pohjoismaiset raaka-aineet keittokirjojen, TV-ohjelmien, luentojen ja julkisten ruokadebattien avulla. Claus Meyer paljastaa kuinka hän jatkuvasti etsii alueita ja haasteita, joissa hän näkee mahdollisuuden lumivyöryn tavoin tapahtuvaan muutosliikkeeseen.
Claus Meyer tunnetaan “pohjoismainen keittiö” –liikkeen isänä. Hän myös omistaa Noma –ravintolan yhdessä Rene Redzepin kanssa.
Yhteensä Meyer työllistää yli 600 työntekijää ja hänen yrityksensä koostuu yli 15 erilaisesta ruoka-alan yrityksestä. Yritysten vuotuinen liikevaihto on 70 miljoonaa euroa. Meyer on vastikään perustanut säätiön, joka opettaa vankeja kokkaamaan ja joka pyrkii luomaan ruokaliikkeen – jälleen kerran. Tällä kertaa Etelä-Amerikan köyhimmässä maassa – lahjoituksena.
Tämän päivän asiakas odottaa tapahtumilta ja ruualta elämyksiä, paikallista omaleimaisuutta sekä ympäristön ja yhteiskunnan kannalta kestävää toteutusta. Merta lähemmäs kalaan -seminaari auttaa yrityksiä ymmärtämään, kuinka tuoreet ja laadukkaat ruoka- ja matkailuelämykset rakentuvat ja kuinka kestävä kehitys voi olla kilpailuvaltti.
Tilaisuus tuo Kööpenhaminasta Kuopioon kuuluisan gastronomisen yrittäjän ja TV-kokin Claus Meyerin, joka on The New Nordic Food -ohjelman liikkeelle paneva voima. Paikallinen ruoka, luonnonvarojen kestävä käyttö sekä sosiaalinen oikeudenmukaisuus ovat Meyerille tärkeitä asioita.
Muut puheenvuorot valottavat, kuinka kestävän kehityksen trendit vaikuttavat käytännössä matkailu- ja ravintola-alalla. Lopuksi pohditaan, mikä tekee Pohjois-Savosta tai yrityksestä sellaisen, että se vetää ihmisiä puoleensa kauempaakin.
Päivän aikana saadaan myös videomaistiaisia New Nordic Cuisine -mestarikurssista, jonka Meyer vetää pohjoissavolaisille keittiömestareille ravintola OS:in tiloissa.
Seminaarin toteuttavat yhteistyössä Savon koulutuskuntayhtymän Tuore-hanke sekä Savonia ammattikorkeakoulun GreenSavo-hanke. Hankkeiden ESR-rahoituksesta vastaavat Pohjois-Savon ELY-keskus ja Pohjois-Savon liitto.
Lisätietoja:
Irma Ikäheimo
Hankepäällikkö
Tuoreita ruokaelämyksiä kokouksiin ja tapahtumiin – Tuore-hanke
Puh. 044 785 4844
irma.ikaheimo@sakky.fi
gastronominen yrittäjä, ravintola Noma, Kööpenhamina
![]() |
![]() |
Merja Strengelldiplomi-insinööri |
Ella Näsitoiminnanjohtaja, Tampere Convention Bureau |
![]() |
![]() |
Liisa Ruuskanentanssiva kokki, Ruokateatteri Entrée |
Pekka Kärkkäinenmaaseutu ja energia -yksikön päällikkö, Pohjois-Savon ELY-keskus |
![]() |
![]() |
Esa KarvinenSavon koulutuskuntayhtymän johtaja |
Atso AlmilaKapellimestari |
Jos et ole saanut vahvistusta ilmoittautumisestasi sähköpostiisi, ota yhteys: reetta.toivanen@sakky.fi
Aika: ma 21.10.2013 klo 9.00–16.20
Paikka: Elokuvateatteri Scala FinnKino ja Ravintola OS,
Viihdekeskus IsoCee, Ajurinkatu 16, Kuopio
Hinta: 100 € (sis. alv. 24 %) kahvi kuuluu hintaan, lounas omakustanteinen 12 €
Seminaarin puheenjohtajana toimii Savon koulutuskuntayhtymän johtaja Esa Karvinen.
9.00 - 9.30 |
Ilmoittautuminen |
9.30 - 9.45 |
Savon koulutuskuntayhtymä juhlii kestävän kehityksen hengessä Esa Karvinen, Savon koulutuskuntayhtymän johtaja |
9.45 - 10.45 |
New Nordic Cuisine Claus Meyer, gastronominen yrittäjä , ravintola Noma, Kööpenhamina LATAA ESITYS |
10.45-11.30 |
Kestävän kehityksen bisnestrendit matkailu- ja ravintola-alalla Merja Strengell, diplomi-insinööri LATAA ESITYS |
11.30-12.30 |
Lounas, ravintola OS |
12.30-13.30 |
Suomi kestävän kokousmatkailun edelläkävijäksi Ella Näsi, toiminnanjohtaja, Tampere Convention Bureau LATAA ESITYS |
13.30-14.15 |
Pohjois-Savo 2020: Valtakunnallisesti ja kansainvälisesti tunnettu ruokamaakunta Pekka Kärkkäinen, maaseutu ja energia -yksikön päällikkö, Pohjois-Savon ELY-keskus KATSO ESITYS |
14.15-14.45 |
Päiväkahvit, Ravintola OS ja Salacavala |
14.45-15.10 |
Videomaistiaisia Meyerin työpajasta, juontajana tanssiva kokki Liisa Ruuskanen |
15.10-16.00 |
Luovasti ja läheltä Atso Almila, kapellimestari |
16.00-16.30 |
Tilaa keskustelulle ja kommenteille, Esa Karvinen |
16.30 |
Tilaisuus päättyy |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |